LÖRDAG

Jason Rouse
Tjenare alla läsare!
Lördags kvällen tillbringas framför datorn med
komedi och kriminalare.

Var på stallet en kort stund idag.
Mår mycket bättre än igår, men fortfarande
lite seg i kroppen. Nu ska jag se klart på CSI:NY

Mer bloggande imorgon, jag lovar =)


Mikki

FLYGSTADEN

Godmorgon, eller någonting liknande!

Har sovit tills nu, vilket var helt underbart! Huvudvärken håller på att släppa och illamåndet också.
Sitter och tittar på Morden i Midsomer på datorn. Riktigt bra avsnitt, heter "Dead Letters" eller Hämnden i svensk översättning. Avnittet handlar om att Barnaby och Jones utreder ett självmord. Kvinnans kropp hittas i en flod och ingen av lokalbefolkningen verkar förvånade över detta självmord. Det är endast Barnaby som känner tvivel och misstänker mord.

Nu ska jag se klart avsnittet och sedan ska jag dra mig ut till Flygstaden med mor min och byta skor och handla mat, mums!

Ha det gott!
Mikki

SJUK


Halloj everybody!

Mådde inte så bra igår och det har inte blivit bättre idag. Men jag gick till skolan i alla fall, men när jag hade haft mina första två lektioner kändes det som all kraft sögs ur mig. Så jag gick hem. Nu sitter jag här en kort stund vid datorn för att blogga, läsa mail och kolla igenom min Facebook. Efter det ska jag se ifall jag hittar lite CSI avsnitt på Youtube eller någonting, så jag har något att göra.

Imorgon åker Emma, Clara och Cornelia på ULK. Så jag ska ha hand om Jelle, hoppas bara att jag blir ordentligt kry tills dess! Vill inte hellre att Yellie ska stå två dagar i rad. Då kommer hon att vara som värsta bomben på Söndag och då har jag kanske inte kraften eller orken att hålla mig kvar...

See u! =)
Mikki

FREDAG

... Och så var det fredag!

Sitter i skolan nu och väntar på att SO-lektionen skall börja, skojigt värre!


SEG DAG

Hallå!
Vaknade i morse med världens huvudvärk och feber. Låg och drog mig en stund i sängen, ungefär två timmar, sedan satte jag mig och åt frukost i lugn och ro. Kände att jag inte ville stressa, det finns trots allt en risk att huvudet sprängs.

När klockan blev tio drog jag mig till skolan för att göra mitt NO-prov och vara med på svenskan.
NO-provet gick riktigt bra, fick bara problem med två frågor. JIPPIE!
Slutade direkt efter NO-provet så var hemma vid två...

... Och nu sitter jag här. Ska dra mig till stallet snart för att rida på Yellie och rida lektion. Lisa skulle även ha sin redlektion med Aspero idag, så man får väl dra sig upp och titta. Nu måste jag rusa innan pastan kokar över!


Ha det gott!
Mikki

HEJ MITT VINTERLAND...

SNÖSTORM 27/1-10Tjenare alla i stormen!
(även ni som inte har en massa snö)

Igår gick jag hem till Matilda för att plugga inför NO-provet som är imorgon. Kan någon någonting om genetik och sånt där så skicka en kommentar! Behöver verkligen all hjälp jag kan få, eftersom jag inte förstår ett dyft. Typ...

Nu ska jag dra till stallet för att rida på min underbara ponny. Hoppas bara att hon inte blåst bort! eller, hennes kroppsfett håller nog henne kvar på jorden...

By The Way...
Grattis till Frida som fyller 16år idag =)


Ha det gott & blås inte bort! 
Mikki

PLUGG, PLUGG, PLUGG...

Det var som fasen så mycket läxor jag har nu! Det finns inte en enda stund jag kan sitta ner och ta det lugnt, inte ens en minut. För då ska mitt &#¤/@#$ till syster skrika på mig. Jag säger bara en sak, HUVUDVÄRK!

Ikväll ska jag hem till Matilda och läsa inför NO-provet som är på torsdag. Det ska bli skönt att ha det avklarat! Ska även skriva klart min engelska uppgift, eller.. Den är klar, det är bara det att den behöver finslipas på.. Eller någonting liknande.

Jag har även varit duktig att prata med Per, så hela klassen ska nog se på Enemy at the gates med Jude Law, Joseph Finnes, Ed Harris och Bob Hoskins. Den är så grymt bra! Har även nämnt att jag behöver bidrag till min Idrotts lektion, så håll tummarna nu så jag får se klassen dö på hästryggen. Haha!

By The Way...
Idag är det ÅTTA dagar kvar tills jag fyller år. =)

Så, då har man fått skriva av sig tillräkligt, all övrig energi ska gå till att rida Yellie och att plugga ikväll.

Ha det!
Mikki

TODAY IT'S A SPECIAL DAY, IT'S SATURDAY!


Saknar Timmy! Tagen 8/11-09God morgon!
Vaknade i morse av att solen lös mig i ansiktet, vilket den numera bara gör på lördagar.
Så jag klev upp ur sängen och gick ner för att äta,
men nej.. Då ringer mamma och undrar när jag
ska till skolan. Jag blir helt paff kan jag lov!
Men nej.. Det är TISDAG idag!
Jag som var så lycklig att det var lördag..


Efter skolan igår var jag hos sjukgymnasten
och tränade och därefter hem för att plugga.
Inte för att det blev så mycket gjort,
men jag försökte.. I ungefär 30 minuter.
Pappa var iväg på en konsert i Malmö,
så jag ringde till honom och påpekade
att han skulle köpa en bandtröja till mig
med deras namn på.

Nu måste jag dra till skolan,
för det är ju trots allt tisdag och inte lördag...
SNYFT säger jag!


Ha det gott!

Mikki


NYDUSCHAD & KLAR

Ciequant's Cranberry Yellie 8/11-09
Sådär ja!
Då var jag klar i stallet för idag. Yellie betedde sig riktigt bra idag med. Inte ett enda bocksprång eller någonting.

Så nu bär det av till skolan för SO-lektion och sedan badhuset, gött!

Hörs ikväll! =)

Mikki

GOD MORGON!

Tjenare alla morgonpigga läsare!
Idag börjar jag inte skolan förrens klockan elva, men jag har kommit på en lysande idé. Jag tänkte rida på Yellie nu på morgonen, i stället för på eftermiddagen, då jag måste plugga. Det är även därför som jag inte bloggat så mycket på sista tiden. Längtar som in i bomben till lovet!

I eftermiddag blir det att dra till badhuset med klassen för att simma några längder. Funderar själv på att skaffa ett tränings kort på Nautilus så jag kan komma igång lite grann med tränandet, och kanske lite solande. Efter badhuset ska jag iväg till sjukgymnasten, har inte varit där de senatse gångerna pga olika förhinder. Så idag måste jag gå!

Oj, vad klockan går snabbt! Nu måste jag verkligen kila, har det gott!

Kram Mikki

GE MIG!

Moorland's Totilas
Alltså herregud!
Jag tror jag dör. Såg på TVn igår på en sammanfattning utav förra året i olika FEI grenar.
Fram imot slutet kom ett sammandrag från KUR European  championship Windsor. Så jävla underbar Totilas är eller? Saknar ord för hur han rör sig! Helt underfart!

ÄNTLIGEN!

Halloj everyone.
Har inte hunnit blogga på jättelänge för det är så mycket i skolan. Bloggar mer ikväll vad som har hänt de senaste dagarna och lite sånt..

Sitter i skolan nu och ska ha mattelektion. Satte mig vid datorn en kort stund för att läsa igenom mina mail. Hittade ett mail jag väntat på hur länge som helst! redan sedan i Oktober! Jag och Emma har sökt till att vara funktionärer på Falsterbo och nu har vi fått svar att vi kan vara det!

Skriver mer om det ikväll.

Ha det gött!
Mikki

HELSINGBORG

Nero i snön 10/1-10Nero i snön 10/1-10Tjenare alla bloggläsare!
Idag klev jag upp ur sängen redan klockan sex för att följa med Lisa Ehrnlund till Helsingborg för att kolla deras gymnasium. Det var helt okej och det kommer att stå högst upp på min sökningslista. Lärarna verkar helt okej och hästarna lika så.

Har inte bloggat på ett tag nu, för det har varit ganska mycket i skolan och så, men försöker blogga så fort jag har tid till det. Igår var jag och red på Yellie och hon var faktiskt riktigt fin, men bara i ena varvet. Får väl se till så att hon går att trimma till lite idag.

Just nu sitter jag och kollar igenom tävlingar till våren. Vill komma ut och göra en riktigt bra runda med Nero snart. Han var jätte fin att rida helgen innan skolan började då jag hade honom. Helt underbar! Han var inte det minsta stel eller lat. Han var faktiskt ganska så på. Vilket är ganska ovanligt. Men det har jag säkert redan skrivit en gång innan...

Nu skall jag dra mig upp till stallet. Vi höres!
Mikki


STUDSANDE YELLIE

Yellie kör den snyggaste posen utav dem alla, att halvblunda. Bilden är tagen den 10 januari -10
Halloj!
Igår hann jag inte blogga på kvällen för jag hade ganska så mycket läxor. Efter att jag läst igenom ett berg utav dem stack jag till stallet för att rida på Yellie. Red ungefär en halvtimme och jag kan säga att Yellie var verkligen på hugget. Så fort jag hoppat upp började hon att små steppa och krulla ihop sig, hon bara väntade på att jag skulle göra någonting med henne som hon inte tycker är roligt. Exempelvis att säga till henne att ta skänkeln ordentligt med spöt på rumpan några gånger. Jäklar vad jag höll på att flyga! Hon stod och studsade som en liten boll. Upp,ner, upp, ner (stegra, bocka, stegra, bocka). Hon var helt galen!
Men men.. Travade lite grann på henne och då skötte hon sig väldigt bra.

Nu skall jag dra på mig lite kläder, vill inte riktigt gå till skolan i pygamas. Har engelska första lektionen med Gerda och sedan bild med Janne den andra.

Hare gött!
Kram Mikki

SKOLAN

Tjenare!
Idag var det väldigt jobbigt att gå upp ur sängen!
Låg och drog mig i över en timme, hur slapp får man vara?

Just nu väntar jag på att språkvalet ska börja.

Mer bloggande ikväll!
Mikki

GODA NYHETER!


Yellie kör den snyggaste posen utav dem alla, att halvblunda. Bilden är tagen den 10 januari -10Tjenare alla trogna läsare!
Idag var det skolan med bara två lektioner för mig, härligt! Hade först SO och sedan engelska. Tycker inte riktigt om Gerdas kommentar till mig...
"Jag trodde först att du inte var här. Men så kom jag på att det här inte är eran första lektion."
Tack för den ja! Jag skall faktiskt bättra mig. Men min säng är bara väldigt skön på torsdags mornarna, framför allt på vinter halvåret. Men men, jag ska bättra mig! Efter ungefär två timmar i skolan gick jag hem och åt middag bestående utav bara spagetti (köttbullarna var slut). Sedan drog jag mig upp till stallet för att åka till veterinären med Yellie. När jag tog in henne från hagen kom Philip som sedan höll mig sällskap med att borsta på ponnyn.

När vi hade kommit till veterinären började vi med att kolla Yellie. Vi hade även med oss Tim som skulle bli  besiktigad. Bengt, veterinären, klämde på Yellies ben och gjorde böjprov på henne men han tyckte att hon såg helt okej ut. Han trodde att hennes hälta kan bero på stelhet. Snacka om att ha tur, Yellie! Så det var bara att ge ponnyn en klapp på halsen och in i väntboxen igen. Fast.. Jag smugglade till henne lite hästgodis. bengt tyckte även att jag skulle börja rida på Yellie igen och ta det lugnt. Hon ska få komma ut i hagen varje dag nu, vilket är otroligt skönt för henne! Efter att vi var klara med Yellie började Bengt kolla Tim. Jag fick hålla i Tim medans Bengt kollade honom. Men Tim kunde inte stå still en enda sekund! Han skulle vara med och kolla läget vad Bengt gjorde med honom och när de kollade hans puls och hjärtslag hittade Tim min jackficka full med godis, självklart! Så han började tigga som en liten hundvalp! Jäkla häst, de nya ägarna stod och stirrade på honom som han var dum i huvudet. Han gned sig mot min ficka och nafsade lite smått vid dragkedjan. Så jag fick förklara för familjen att jag hade godis i fickan och det var det han letat rätt på. Besiktningen gick bra och nu står Tim någonstanns i Sverige och tuggar på en tuss hö, hoppas jag. Men jag hoppas verkligen att du inte kommer tillbaka och att du får det bra!

Nu ska jag ta och krypa ner i min säng med Ridsport i högsta hugg. Ha det gött!
Kram Mikki


GOD MORGON!

Hej och hå!
Idag börjar jag inte förrens klockan tio, vilket är riktigt skönt!
Sitter nu bänkad vid datorn med en stor tallrik flingor och ett glas nyponsoppa.

Idag ska Yellie till farbrordoktorn så jag slutar tidigare idag.
Ska vara uppe vid stallet vid halv två, så går någon gång vid ett.
Så det blir tre timmar i skolan idag, jippie!

Nu måste jag verkligen göra mig i ordning för att komma i tid till skolan!

Hare!
Mikki

KVÄLLSMAT + NCIS = SANT

NCIS

Sitter med familjen och äter godgod fisk och potatis medans vi tittar på NCIS.
Bara jag som tycker väldigt mycket om kriminalserier? På tall om kriminalserier,
i kväll är det CSI:NY och det är nya avsnitt!
Hoppas att det blir lika bra som CSI:MIAMI var i torsdags!


Hare gött!
Mikki


ÄNTLIGEN HEMMA!

Nero & Prince  Himledalen div. 3
Halloj alla bloggläsare!
Idag var det skolstart och det känns
väldigt skönt att allt är som vanligt
igen, eller ja... Nästan.

Igår kom Matilda och fottade mig,
Emma och Angeliqa när vi red.
Tanken var att vi skulle rida
utomhus på SM-banan.
Så vi började med att rida fram
inne i det lilla ridhuset om hästarna
skulle vara busiga. Jag har ridit på
Nero två dagar i rad så han var
riktigt, riktigt fin! Han lyssnade på nästan varenda förhållning och framåt drivande hjälper!
Det är ett RIKTIGT stort steg för Nero! Bilden här intill är från div. III i Himledalen -08. Saknar vårt lag med små hästarna och jag saknar Malin!

Nu ska jag dra mig till soffan och TVn för att titta på finalen i Top Model. Det är den femte säsongen, men det är alltid skoj att se ändå! Hoppas att Nik vinner!

Ha det bäst!
Kram Mikki

~ BEST OF ME

                                                                                Ciequant's Cranberry Yellie
                                                                               * 26 Februari 2002
                                                                                e. Corso
                                                                                ue. Sulaatik's Benji NFHR 122
                                                                                uu. Sulaatik's Yellie Marmalade
                                                                                Import Nederländerna


Ciequant's Cranberry Yellie <3
I was made the wrong way
Won't you do me the right way
Where you gonna be tonight
Cause I won't stay too long

Maybe all the life for me
When you talk to me it strikes me
Won't somebody help me
Cause I don't feel too strong

Was it something that I said?
Was it something that I did?
Or the combination of both that did me in?




Tjenare alla trogna läsare!
Inleder det här inlägget med tråkiga nyheter. Yellie är ofresch igen och skall till veterinären på tisdag. Om de tycker att det är illa eller inte går att göra någonting åt kommer hon antagligen avlivas. Det är rätt synd, men ridskolan får kanske ut mer pengar på henne om hon avlivas än säljs. Men till er som vill ha en sällskapshäst/avelshäst så finns den här skruttan! Hon har en ganska bra stam också! Hennes mormor har blivit utsedd till en av Nederländernas bästa New Forest sto.

Annars har jag haft fullt upp sedan i torsdags med att rida på ridskolans hästar. Har motionerat fyra-fem stycken hästar per dag, känner att kroppen börjar bli lite trött. men vad fasen! man lever bara en gång. en utav hästarna jag red igår var Nero. Han är så rolig att bråka lite med, han blir verkligen jätte arg när man ber honom arbeta. Det flyger ut lite bakben hur som helst och frambenen studsar brevid varandra, men han kommer ingen vart. Han har fått ett nytt smeknamn på grund av detta. Nu kallas han för Bumbibjörnen.

Nu skall jag upp till stallet för att rida på Frida, Ricky och Flyer. Frida och Flyer stod igår så jag tänkte trimma lite på dem. Ricky ska bara få springa av sig lite sen ska han få vila imorgon. Nero och Prince, eller"gubbgänget" ska få stå idag så trimmar jag på dem imorgon.

Hare gött och mer bloggande blir det nog ikväll, jag lovar det den här gången!
Kram Mikki


NY DESIGN

Hallå everybody!

Har kidnappat en gratis design, då jag tröttnat på min egna.

Igår var jag i stallet hela dagen. Har ganska så fullt upp och därför inte bloggat någonting.
Red på Flyer, Ricky, Nero, Prince och Yellie igår.
Det gick ganska så bra, men underlaget i ridhusen är så gott som frusna så man kan bara rida på spåret.

Yellie kändes dock halt när jag red på henne, så Maggan har kollat henne så vi ska till veterinären på tisdag. Får  gå tidigare från skolan då.

Nä.. Nu ska jag ta tag i mitt liv och dra mig upp till stallet. Ska rida fem hästar idag och så kommer Matilda och ska fota när jag, Emma och Lisa rider. Kanske i snön, vem vet?


Hare bäst!
Kram Mikki

DÅLIG PÅ ATT UPPDATERING

Halloj!
Har lite dåligt samvete eftersom jag inte bloggat sedan den 29:e.
Det har hänt ganska mycket de dagarna som jag inte bloggat. Så jag drar igång med bloggvärldens längsta inlägg redan nu, så håll i er!

ONSDAG:
Idag var jag på stan med Michelle för att leta en present till Timmy(hennes pv) eftersom han snart fyller arton år, grattis till honom. Vi hittade inte direkt någonting, varesig till Timmy eller oss själva. Allt snyggt var nästan helt slut på rean. Snacka om att vi hade otur! När vi hade varit i stan i ungefär en timme bestämde vi oss för att ge upp. Michelle skulle ta bussen bort till Timmy, vilket ligger åt helt fel håll för mig så jag skulle få gå hem ensam. Jag tänkte efter en stund och kom på att Kajsa sa på msn att hon skulle in till stan. Så jag ringde henne och hon var redan på väg ner. Jag behövde inte vänta många minuter tills hon kom. Vi följdes in till stan och slösade en massa pengar, eller Kajsa gjorde jag snålade bara.
Glen Gordon schabrak, huva, lindor och skrittäcke.
När vi var klara inne vid centrum gick vi bort mot Norra vägen och Hästshopen. Jag hittade ett jätte snyggt Glen Gordon schabrak och en snygg huva. Det är ljusblått med silver och brons kant. Skitsnyggt är det! Det ser ungefär ut som dessa på bilden, men det är ljusblått istället för brunt. Hittade även lindor i samma färg, men det var bara i fleece material och jag vill ha det i Elastic/Fleece, tycker att det blir bättre stöd.
Efter ett tag gick vi ut från Hästshopen utan schabrak och huva, vilket jag får köpa en annan gång. Vi funderade på om vi skulle gå till stallet, men Kajsa tyckte att vi skulle säga hej till hennes pappa. Han har en lås och smedes affär bara några hundra meter från Hästshoppen. När vi kom in kom Kajsas pappa, Kaj som han heter, ut från kontoret och sa hej till oss. Medans Kajsa stod och pratade med sin pappa stod jag och studerade några nycklar med mönster på. Då sa Kaj att jag fick välja vilken nyckel med mönster jag ville och ha som husnyckel. Jag valde en med en katt på, för jag tyckte att den med hästen var så himlans ful.

Vi fick sedan skjus upp till stallet och efter ett tag fick jag tolka med ridläger barnen och Sofia. Gud vad roligt vi hade! Prins som vi använde var helt med på noterna vad han skulle göra, men lite läskig var pulkan ändå.

TORSDAG, NYÅRSAFTON:
På morgonen släppte jag Yellie i ridhuset så hon fick busa av sig lite. Vi höll på att slå över igår när jag red, vilket jag inte tyckte var sådär skoj. Hon bockade runt som en dåre i hela ridhuset och sprang och sprang. Hon såg rätt rolig ut, öronen såg ut att vara fast klistrade, framåt.
På kvällen gick jag ner med mamma, pappa och Gabby till fam. Gillberg. Där bjöds det på en massa mat och dyl. Riktigt gått var det! Efter att vi ätit varmrätten gick jag hem till Amanda för att se på film. Vi såg SAW utan att dö av skratt, annars brukar jag sitta och skratta åt den, för jag tycker att den är så patetisk.

FREDAG, NYÅRSDAG:
På morgonen gick jag och Amanda ut med hennes hund Ludde. Vi gick i ungefär en timme och efter det gick vi hem och la oss igen. Sov ungefär till halv fyra och så gick hela den dagen. Vi gick upp till stallet vid fem och släppte Yellie i ridhuset och efter det åkte jag hem med Angeliqa. Jag och Amanda började även en stegräknings "tävling" eller, vi ska se hur många steg vi tar om dagen.

LÖRDAG:
Idag gick jag upp till stallet vid ett tiden för att motionera Yellie. jag släppte henne i ridhuset en stund och efter det satt jag några minuter på henne. Hon blev väldigt arg på mig när jag sa till henne att arbeta, men hon lyckades inte vinna den "kampen", haha! Efter att jag ridit Yellie satt jag och trimade lite på Flyer. Hon var verkligen jätte stirrig i början, men släppte succevist efter ett tag. Hon var riktigt fin i slutet! Hon arbetade riktigt ordentligt med ryggen, vilket man nästan aldrig får henne att göra!

SÖNDAG:
Idag var jag i stallet vid halv två. Släppte Yellie i ridhuset och red sedan på Flyer, Ricky, Frida och Viska. Flyer var nästan lika fin som dagen innan, men hon blev väldigt hettsig efter att jag galopperat med henne, så då fick jag börja om från början. Ricky och Frida red jag på sedan, jag ska börja kalla dessa två för mask/orm gänget. De riktigt ålar sig för att komma undan från arbetet. Frida maskar runt och knäpper av i nacken minsta lilla, vilket är jätte jobbigt! Ricky gick faktiskt ganska bra att rida, han maskade lite i början, men efter ett tag blev han riktigt fin! Petronella skrittade dessa två maskarna av och fram till mig, tack så mycket för hjälpen!
När jag var klar med de små ponnyerna skulle jag rida Viska.
När jag stod och borstade på henne kände jag mig som en dvärg på mina stolta 170cm. Medans Viska är ungefär 178cm i manken, jag kan inte se över henne i alla fall. Men det gick faktiskt rätt hyfsat att rida henne. Det tar ett tag tills man vänjer sig vid hennes stora steg jämnt imot ponnyerna.

MÅNDAG:
Äntligen är vi framme vid rätt dag igen! Jag ska passa Michelles hund Nicki idag vilket ska bli jätte skoj! Jag tror hon börjar tycka om mig mer och mer.  Nu ska jag bort till sjukgymnasten, ska vara där halv två och jag sitter fortfarande i pygamas, men ha det så bra och mer bloggande blir det ikväll!


Ha det gott!
Mikki

RSS 2.0